Vinter i Roslagen

Aktivera dig i oslagbara vinterlandskap. Många associerar Roslagen med sommar och skärgård, men Roslagen är även en otroligt mysig destination på vintern. När det är tillräckligt kallt är Roslagens skärgård med dess 15 000 öar ett paradis för långfärdsskridskoturer, och du hittar även en rad upplysta skidspår. 

Kalla bad

Att bada året runt – är det verkligen nyttigt? Ingen har väl undgått trenden att bada även på vintern. Det iskalla vattnet sägs ha positiva effekter på vår hälsa och göra oss piggare, friskare och gladare! Roslagen vimlar av ljuvliga badplatser där du kan njuta av ett dopp även vintertid. Här tipsar vi om några av de platser där du kan kombinera ditt bad med en varm bastu. För dig som hellre tar det kallt och utför ditt vinterbad utan bastu finns en rad badplatser i Roslagen.

Vintergrillning

Sjötorget i Östhammar
Grillplats samt picknickbord som ligger direkt vid vattnet med utsikt över fjärden. Här finns också lekplats, utomhusgym, stort schackspel samt skateboard-ramp.

Krutudden i Östhammar
Ett tätortsnära friluftsområde med grusade stigar, grillplats, fikabord och gungor. Här kan du också lära dig mer om Östhammarsfjärden genom olika informationstavlor. 

Tallparksbadet i Öregrund
Tallparken är ett stort friluftsområde vid infarten till Öregrund och här finns en grillplats alldeles intill badet. Här finns också tennisbanor, padelbana, promenadstigar och utsiktsbänkar. 

Hummelfjärd i Öregrund
Den lilla sjön Hummelfjärd ligger i utkanten av Öregrund i friluftsområdet Tallparken. Vid gröna bron finns eldstad och rastbord. Här finns också den markerade vandringsleden Sjömilen som tar dig vidare över röda bron tvärs över sjön. 

Aspbo, Österbybruk
Grillplatsen ligger alldeles intill Aspo naturreservat. Vill du röra på dig kan du följa Upplandsleden som går genom hela naturreservatet. 

Kallerö
Från udden vid Kallerö går en 400 meter lång stig till en grillplats på klipporna vid Margrets udde. Kallerö ligger i anslutning till södra delarna av Kallriga naturreservat. 

Vinterpaddla

Kylan biter i kinderna, vattnet ligger stilla och kajaken glider långsamt fram efter strandkanten där is har formats efter rådande väderlek. Att paddla kajak på vintern när det mesta av skärgården ligger i dvala är en speciell känsla.

Det här är turen för dig som har paddlat tidigare men vill prova på vinterpaddling och uppleva naturen från vattnet även på vintern. Kontakta oss för mer information.